Hvorfor har man brug for psykologhjælp i forbindelse med BDSM?

Selv om BDSM (Bondage, Dominans, Sadisme og Masochisme) har fået et kommercielt gennembrud – i hvert fald i den lette version – gennem bog- og filmtrilogien Fifty Shades of Grey, er denne form for seksualitet og livsstil ikke 100% uproblematisk.

Mange udøvere af BDSM oplever mentale og psykiske problematikker, her under decideret eksistentielle og identitetsrelaterede kriser, som kommer fra denne livsstil – og det er ikke alle, man kan snakke med desangående.

For det første er det ikke sikkert, at man er kommet ”ud af skabet” over for alle sine venner – selv de tætte og nærmeste af slagsen. BDSM er stadig relativt tabubelagt, og mange udøvere vil ikke risikere at blive fordømt eller misforstået. For det andet er det langt fra alle ”vanilla” mennesker som vil kunne forstå de problematikker, som kan opstå i forbindelse med et BDSM forhold.

For det tredje vil det ofte være ønskværdigt at tale med en person, som har tavshedspligt, da BDSM mijøet er forholdsvis tæt sammentømret – og rygter derfor hurtigt kan sprede sig. Der ud over vil en dygtig og erfaren autoriseret psykolog med kendskab til BDSM miljøet have de stærkeste forudsætninger med at hjælpe dig med mentale og psykiske problematikker som er opstået som følge af BDSM livsstilen. Og derfor er det en god idé at finde en sådan, så du kan slippe ud af den onde cirkel.

Hvor kan jeg få psykolog hjælp i forbindelse med BDSM i Hjørring?

Er du bosiddende i den nordligste del af Danmark, nærmere betegnet Hjørring og omegn, kan du med fordel opsøge Kirsten Ishøi hvis du har brug for hjælp til at håndtere dine BDSM relaterede problemer eller kriser. Kirsten Ishøi er autoriseret psykolog og har kendskab til BDSM miljøet indefra. Du kan læse mere, og kontakte Kirsten Ishøi direkte, via hjemmesiden psykologkirstenishøi.dk